Privacyverklaring Physis Academy

Vanuit Physis Academy hechten wij veel waarde aan jouw privacy. Wij vinden het vanzelfsprekend dat we volgens strikte privacy principes met persoonsgegevens omgaan. Physis Academy voldoet dan ook aan de eisen die de wet aan de verwerking van privacygevoelige gegevens stelt. Deze privacyverklaring geldt voor alle door Physis Academy verleende diensten zoals in dit document benoemd. We verwerken uitsluitend gegevens die we nodig hebben voor onze dienstverlening of om deze te verbeteren. Je leest hieronder hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en eventueel delen.

Verzamelen van gegevens

Wanneer je de site bezoekt, verzamelen we automatisch bepaalde informatie over het desbetreffende apparaat, inclusief informatie over de webbrowser en tijdzone. Bovendien verzamelen we tijdens het bladeren door de site informatie over de afzonderlijke webpagina’s of producten die je bekijkt, welke websites of zoektermen je naar de site hebben verwezen en informatie over hoe je met de site omgaat.


Om welke persoonsgegevens gaat het?

Physis Academy verwerkt je persoonsgegevens bij aankoop van een product vanuit de webshop, bij vragen via de mail, aanmelding voor de nieuwsbrief of een webinar, downloaden van een document, of contact via social media. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Bedrijfsgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Beroepsgegevens zoals wel of niet aangesloten zijn bij een beroepsvereniging en om welke dit gaat
  • Bankrekeningnummer
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door het aanmaken van een profiel op ons online portaal, in correspondentie, in telefonisch contact en fysiek contact tijdens één van onze opleidingen/cursussen/events.


Wanneer verwerken wij jouw gegevens?

Physis Academy verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Het verwerken van je aanmelding
  • Verzenden van onze nieuwsbrief en/of kennismails (hiervoor toestemming gegeven bij aanmelding. Je kunt je te allen tijde afmelden via de link onder aan de e-mail.
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je te informeren betreft praktische informatie gerelateerd aan onze diensten
  • Je inloggegevens te sturen voor ons online portaal of voor online deelname
  • Om het Physis Magazine bij je te kunnen afleveren, en eventueel andere goederen en diensten ten belangen van jouw als klant
  • Physis Academy analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
  • Physis Academy verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.


Cookies

Physis Academy gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Deze zorgen er o.a. voor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden. Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je natuurlijk ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.


Google Analytics

Physis Academy maakt gebruik van Google Analytics voor de belangrijke statistieken over aantallen bezoekers, de bezochte pagina’s, de verkeersbronnen en andere essentiële informatie waarmee wij deze website voortdurend kunnen verbeteren voor de gebruikers. Deze statistieken zijn anoniem en niet te herleiden tot een bepaalde persoon of gebruiker.


Remarketing

Om onze websitebezoekers opnieuw te kunnen benaderen met relevante aanbiedingen maken wij gebruik van de diensten van derden, die op onze site cookies plaatsen. Deze functionaliteiten worden pas ingeschakeld wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van de cookies. Het gaat om de volgende aanbieders:

  • Facebook: hiermee tonen we advertenties aan gebruikers die al eerder op onze website zijn geweest. Deze advertenties worden op Facebook in de tijdlijn of als kleine advertenties in de rechterkolom getoond. We tonen je hierbij informatie die je eerder hebt bekeken, zodat je hier iets mee kunt doen wanneer je hier nog steeds interesse in hebt. Facebook advertenties kun je uitzetten/verbergen op Facebook zelf door op het icoontje in het rechterbovenhoek van de advertentie te klikken.
  • Remarketing als targetingfunctie in Google Ads, waarmee we advertenties tonen aan gebruikers die al eerder op onze website zijn geweest. Deze advertenties worden op andere websites over het internet geplaatst. We tonen je hierbij informatie die je eerder hebt bekeken, zodat je hier iets mee kunt doen wanneer je hier nog steeds interesse in hebt.
  • “Vergelijkbare doelgroepen” als targetingfunctie in Google Ads, waarmee we advertenties tonen aan potentiële klanten met vergelijkbare eigenschappen en interesses als de gebruikers van onze website. Deze gegevens worden gedeeld met derden, zoals Google.
  • Instagram: via Instagram tonen we advertenties aan gebruikers die al eerder op onze website zijn geweest of onze Facebookpagina hebben gezien. Deze advertenties worden op Instagram zelf getoond. Je kunt zelf de advertenties op Instagram uitschakelen/verbergen door op het icoontje rechtsboven de advertentie te klikken


Bewaartermijnen

Physis Academy bewaart je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld, zoals benoemd in deze privacyverklaring. Physis Academy kan echter verplicht zijn om bepaalde gegevens voor een langere tijd op te slaan, bijvoorbeeld als dat wordt vereist door toepasselijke wetgeving. In dat geval zorgen we ervoor dat persoonsgegevens in overeenstemming met deze privacyverklaring worden behandeld.

Gegevens met betrekking tot de facturen hebben een toepasselijk bewaartermijn vanwege administratieve doeleinden. Deze zullen worden vernietigd op het moment dat de gegevens niet meer van toepassing zijn. De gegevens vanuit Google Analytics blijven bewaard voor statistische doeleinden.


Rechten

Wanneer Physis Academy je gegevens heeft vastgelegd, heb je te allen tijde het recht deze in te zien, te verzoeken deze gegevens aan te passen, te verbeteren, te verwijderen of de verwerking daarvan te beperken. Ook bij het verstrekken van explicite toestemming heb je te allen tijd het recht deze toestemming in te trekken. Uiteraard heb je eveneens het recht op gegevensoverdraagbaarheid en zijn wij verplicht aan deze aanvraag te voldoen.

Wanneer je jouw persoonsgegevens wilt inkijken, wijzigen of verwijderen uit ons systeem of een eerder verleende toestemming wilt intrekken, dan is dit uiteraard geen probleem. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactformulier op de site of via de mail info@physis.academy. We reageren zo snel mogelijk, dan wel binnen vier weken, op jouw verzoek. Mocht je vinden dat je door ons niet goed geholpen wordt, dan willen we je erop wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.


Gegevens aan derden

Physis Academy verkoopt jouw gegevens uiteraard niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de bedrijfsvoering, de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.


Privacyverklaring wijzigen

Wanneer onze website, producten of diensten wijzigen, zijn wij genoodzaakt ook de privacyverklaring aan te passen. Let dus altijd op de datum onder aan deze verklaring en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen apart aan te kondigen.


Bescherming van jouw gegevens

Physis Academy heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de beveiliging van persoonsgegevens te waarborgen. Deze passende maatregelen zijn getroffen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Wanneer jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via het contactformulier op de site of via info@physis.academy


Contactgegevens

Physis Academy

Pastoor Bosstraat 53

6822HW Arnhem

Nederland

T: +(31) 6 460 170 37

E: info@physis.academy

W: physis.academy

Versie 17 december 2020

nl_NLDutch